Particuliere Cursussen

Italië is een prachtig land met unieke steden, middeleeuwse dorpjes en oneindig gevarieerde natuur. Deze schoonheid is al eeuwenlang de inspiratiebron voor vele meesterwerken en Italië beschikt dan ook over het rijkste culturele erfgoed van de gehele mensheid. Ook de Italianen zelf dragen hieraan bij; het zijn echte levensgenieters en overal staat de gastvrijheid en de heerlijke keuken centraal.

Genoeg redenen om naar Italië te gaan en lekker te genieten van ‘la dolce vita’. Zou het dan niet leuk zijn om zelf met de mensen te kunnen praten?

Bij Lingua Italiana kunt u op alle niveaus taaltrainingen volgen en maakt u zich op een aangename manier de Italiaanse taal eigen. Door de jarenlange trainingservaring aan particulieren heeft Lingua Italiana een ruim aanbod aan trainingen ontwikkeld. Voor zowel privéles als groepslessen voor beginnersgevorderden en op conversatieniveau kunt u bij Lingua Italiana terecht.

Beginners

De beginnerscursus is bestemd voor cursisten met geen of weinig kennis van de Italiaanse taal. Doel van het eerste jaar is het verwerven van een grammaticale basis, zodat u zich verstaanbaar kunt maken, eenvoudige vragen kunt stellen en een gesprek kunt begrijpen. De lessen zijn gericht op praktische toepassing van de taal. Er wordt dus ook veel aandacht besteed aan de spreekvaardigheid. Ook het leven in Italië, muziek en eten, komen aan bod.

De cursus bestaat uit 25 lessen van anderhalf uur en worden afgesloten met een Italiaans etentje. De eerste les is een introductieles; aan het einde van deze les schrijft u zich pas definitief in voor de rest van de cursus.

Voor de beginnerscursus heeft u geen vooropleiding nodig. Na deze cursus heeft u het vereiste basisniveau voor de vervolgcursus voor gevorderden.

Gevorderden

De gevorderdencursus is het vervolg op de cursus Italiaans voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor cursisten die beschikken over een basiskennis Italiaans. In 25 lessen van anderhalf uur wordt er, na een korte herhaling van de basisstof uit de beginnerscursus, gewerkt aan de uitbreiding van uw woordenschat en kennis van de grammatica. Er wordt veel aandacht besteed aan de luister- en spreekvaardigheid.

Cultuur en het leven in Italië komen ruimschoots aan bod in de leesteksten en de oefeningen. In een ontspannen sfeer in kleine groepen en met leuk lesmateriaal verdiept u uw kennis van het Italiaans en van Italië. Ter afsluiting van de cursus gaan we met de groep in een Italiaans restaurant eten.

Conversatie

Voor hen die al een redelijke tot goede kennis van het Italiaans hebben, verzorgt Lingua Italiana conversatiecursussen. Het niveau en de inhoud van deze cursussen wordt specifiek afgestemd op de wensen van de groep. Het gaat hierbij altijd om kleine groepen tot 10 personen. Afhankelijk van het aantal deelnemers per groep starten de cursussen op twee niveaus. In 25 lessen van anderhalf uur wordt gewerkt aan het verbeteren van de communicatieve vaardigheden voor de dagelijkse praktijk.

Tijdens de lessen zullen actuele thema’s met betrekking tot de Italiaanse cultuur en maatschappij regelmatig aan de orde komen. Naast de thema’s worden ook actualiteiten uit kranten, tijdschriften en delen van Italiaanstalige video’s gebruikt, welke vervolgens groepsgewijs worden besproken. Ter afsluiting van de cursus gaan we met de groep in een Italiaans restaurant eten.

Privéles

In principe is er tijdens de groepslessen van Lingua Italiana altijd voldoende individuele aandacht. Niettemin is het in bepaalde gevallen zinvol om privéles te nemen. Het kan hier gaan om verschillende redenen:

  • de leerwensen zijn zeer specifiek.
  • u wilt in zeer korte tijd een maximaal resultaat behalen.
  • u wilt extra aandacht voor een specifiek onderdeel in de Italiaanse taal, zoals één-op-één conversatie.

Op basis van uw wensen worden afspraken gemaakt over het tijdstip, de frequentie en de invulling van de privéles.

Vakantiecursus

Voor iedereen die op vakantie gaat naar La Bella Italia en graag voor die tijd wat meer wil weten over de taal en cultuur organiseert Lingua Italiana spoedcursussen Italiaans.

In twee avonden leer je in een ontspannen sfeer, onder het genot van een kopje espresso of een glas wijn, een aantal praktische elementen van de Italiaanse taal. Naast een kleine basisgrammatica komen ook onderwerpen als tellen, de weg vragen en bestellen aan bod. Zaken die onmisbaar zijn voor een geslaagd verblijf in Italië, net als wat informatie over de Italianen en hun gewoontes.

Dit jaar zal de cursus plaatsvinden op woensdag 19 en 26 juni om 17.00 uur.

De kosten voor deze cursus bedragen €75,-.