Zakelijke Dienstverlening

Zakelijk Lingua Italiana verzorgt sinds 20 jaar professionele taaltrainingen voor het bedrijfsleven en overheidsinstellingen. De trainingen kunnen in verschillende vormen worden aangeboden, zowel in groepsverband als individueel. Alle trainingen kunnen in-company of op locatie plaatsvinden. Ook biedt Lingua Italiana de unieke mogelijkheid tot het volgen van cursussen in ItaliëMet de tolkdiensten kan Lingua Italiana u van dienst zijn bij uw contacten op de Italiaanse markt.

In-Company

Bij in-company taaltrainingen wordt de training op maat gemaakt voor medewerkers van uw organisatie. Het maatwerk betreft vooral het toesnijden van het programma op de specifieke wensen van uw bedrijf of instelling. In een intakegesprek kunt u uw wensen en het doel van de training uiteenzetten. Het programma wordt afgestemd op de werksituatie waarin het Italiaans gebruikt zal worden. Veel aandacht wordt besteed aan branche- of vakjargon.

Op basis van het intakegesprek wordt een offerte geleverd. Vervolgens worden groepen van 4 tot 8 personen met hetzelfde instapniveau samengesteld. Data en tijdstippen worden in nauw overleg met u vastgesteld.

Individueel

De individuele taaltraining Italiaans bestaat uit een op maat gemaakt trainingsprogramma en is gebaseerd op de (werk)situaties waarin U het Italiaans nodig heeft. De inhoud en methodiek van de taaltraining worden afgestemd op uw persoon, uw wensen en uw werksituatie.

Voorafgaand aan de training vindt er een intakegesprek en eventueel een toets plaats. Op basis daarvan wordt er een programma samengesteld en kan een keuze worden gemaakt uit een intensief traject of spreiding van het programma over meerdere weken. Data en tijdstippen worden in nauw overleg met u vastgesteld.

Cursus in Italië

Ook voor het bedrijfsleven verzorgt Lingua Italiana taaltrainingen in Italië. U kunt deze trainingen inzetten als incentive of als onderdeel binnen een opleidingstraject. De taaltrainingen kunnen volledig worden afgestemd op uw individuele wensen en behoeften. Het programma kan uit verschillende elementen worden opgebouwd; u kunt zelfs een cultureel of culinair onderdeel aan het programma toevoegen.

Alle trainingen vinden plaats op een unieke locatie: Landgoed Villa Gattico. Dit landgoed vindt u in Piemonte op ongeveer 950 km van Eindhoven.

De taaltraining op locatie biedt het grote voordeel dat de actief geïmplementeerde theorie sneller en beter verankerd wordt in het bewustzijn van de deelnemers. Bovendien biedt u uw medewerkers een dynamische taalervaring in een cultureel zeer rijk gebied op een schitterende locatie. Lingua Italiana garandeert een perfecte organisatie van het voor u op maat gemaakte programma en u (en uw bedrijf) ervaart direct de impact daarvan.

Tolkdiensten

Persoonlijke contacten zijn enorm belangrijk in het Italiaanse bedrijfsleven, maar helaas spreken Italianen nauwelijks een vreemde taal. Verder zijn diplomatie en details als tact en een goede presentatie van groot belang bij de Italiaanse manier van zakendoen. Voor buitenlanders zijn deze vaardigheden moeilijk te ontwikkelen; hiervoor moet men lange tijd in Italië gewoond hebben.

De specifieke combinatie van tweetaligheid, aanzienlijke ervaring in het Nederlandse en Italiaanse bedrijfsleven en economische kennis van zaken maakt Lingua Italiana een onmisbare aanvulling bij uw contacten op zakelijk gebied. Met deze achtergrond levert Lingua Italiana tolkdiensten, die zich op allerlei uiteenlopende situaties richten:

  • Het leggen van de eerste contacten met Italiaanse bedrijven.
  • Organiseren en begeleiden van handelsreizen.
  • Adviseren over en begeleiden van het ontvangen van uw Italiaanse gasten.
  • Tolken bij zakelijke gesprekken en optreden als neutrale tussenpersoon bij onderhandelingen.
  • Interviews, business meetings en bedrijfsrondleidingen.
  • Ondersteuning bij telefonische of schriftelijke communicatie.

De tolkdiensten kunt u gebruiken voor eenmalige activiteiten, maar ook voor langdurige trajecten waarin Lingua Italiana als uw taalkundig intermediair en adviseur optreedt.