Taalreizen

Culturele Taalreizen naar het Italiaanse Piemonte: ‘un viaggio particolare’

Italiaanse taal en cultuur, een authentiek verblijf voorzien van alle luxe. Een allesomvattende ervaring, waarin u niet alleen uw kennis van het Italiaans zult vergroten, maar ook uw kennis van de cultuur en de culinaire bijzonderheden van de rijke Italiaanse streek Piemonte. Deze culturele taalreis naar Piemonte start in Gattico, een pittoresk plaatsje tussen het Lago Maggiore en Lago d’Orta. Uw verblijfplaats voor deze volledig verzorgde 7-daagse vakantie zal het landgoed Villa Gattico zijn.

Lingua Italiana biedt u de unieke gelegenheid Italiaans te leren in een inspirerende omgeving. Geen doorsnee taalreis met verblijf in een standaard hotel, maar een luxe accommodatie met een mediterrane uitstraling, waar het geleerde Italiaans meteen in de praktijk gebracht wordt. Dit alles in een informele en zeer ontspannen sfeer.

Voor wie

Lingua Italiana taalreizen zijn bedoeld voor iedereen die een hart voor Italië heeft en zich graag in de taal wil verdiepen. Lingua Italiana maakt het voor u mogelijk om met of zonder ervaring met het Italiaans deel te nemen aan de culturele taalreis.

Beginnerscursus

De beginnerscursus is speciaal ontwikkeld om in een week theoretische basiskennis te verwerven en deze direct in de praktijk te brengen. Per dag wordt drie uur besteed aan de theorielessen, meestal ’s ochtends van half tien tot half één. In een groep van maximaal 12 deelnemers krijgt u grammatica aangereikt, die wordt gecombineerd met lees-, luister- en spreekvaardigheid. Op deze manier wordt de geleerde stof meteen toegepast en wordt uw woordenschat snel uitgebreid. ’s Middags tijdens de culturele en culinaire excursies oefenen we actief het voeren en verstaan van eenvoudige gesprekken. Bij sommige activiteiten is een Italiaanse gids aanwezig, die zorgt voor extra praktijkoefening.

Conversatiecursus

De conversatiecursus is een unieke manier om met een combinatie van conversatielessen en praktijksituaties de stap van theorie naar praktijk te realiseren. Deze cursus is gericht op iedereen die al een redelijke tot goede theoretische kennis van het Italiaans heeft. Per dag wordt drie uur besteed aan de conversatielessen, meestal ’s ochtends van half tien tot half één. In de lessen komen allerlei thema’s aan de orde met betrekking tot Italië, Italianen en de Italiaanse cultuur en ligt de nadruk op de spreekvaardigheid. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers, waardoor er veel individuele aandacht en interactie is. ’s Middags tijdens de culturele en culinaire excursies is naast uw docent steeds een andere Italiaanse gids aanwezig, die zorgt voor de praktijkoefening.

Waar

In het noordwesten van Italië ligt de mooie regio Piemonte. Het binnenland is een echte verrassing met glooiende wijnvelden, kleine dorpjes en oude stadjes. Aan de noord- en westzijde wordt Piemonte begrensd door de Alpen, aan de zuidkant door de Alpi Ligure. In het oosten liggen prachtige bergmeren, zoals het Lago Maggiore, maar ook kleine, schilderachtige meren zoals het Lago d’Orta. Het Lago Maggiore, dat geheel door bergen is ingesloten, is het meest romantische en exclusieve meer van Noord-Italië. Het milde klimaat in alle seizoenen veroorzaakt een mediterrane en exotische plantengroei. Prachtig gelegen in de heuvels tussen het Lago Maggiore en het Lago d’Orta ligt het pittoreske dorpje Gattico, waar de culturele taalreizen van Lingua Italiana zullen plaatsvinden.

De villa

Landgoed Villa Gattico Park in Gattico opent dit jaar haar deuren om u te ontvangen voor een heerlijk verblijf midden in het Italiaanse landleven. Villa Gattico Park is een landgoed dat behoort aan de familie Sartori en staat met al haar charme garant voor een vorstelijk verblijf in deze mooie streek. Het landgoed beschikt over een luxe zwembad en diverse terrassen in een prachtig 18e eeuws bosrijk park van 10.000 m2, waar u zich heerlijk kunt ontspannen.

Route

Al onze reizen zijn op basis van eigen vervoer en met de onderstaande vervoersmiddelen kunt u Gattico makkelijk bereiken.

Het adres van de villa is:

Villa Gattico
Via Risorgimento 1
28013 Gattico (NO)
Italia

Auto: Gattico ligt op 950 km van Eindhoven en is eenvoudig te bereiken via Duitsland en Zwitserland.

Vliegtuig: Per vliegtuig kunt u het beste naar Milaan Malpensa vliegen.

Tegen een vergoeding kunnen wij u ophalen van de vliegvelden Milaan Malpensa en Milaan Linate of Milaan Centraal Station (€50 p.p., minimaal 3 personen.)

Trein: Als u met de trein gaat, kunt u het beste de internationale trein naar Milaan nemen. Van daaruit kunt u overstappen op de trein naar Arona. Gattico beschikt niet over een eigen station, maar wij kunnen u voor een bedrag van €15 p.p. van het station in Arona ophalen.

Programma

Dag 1 – Aankomst en welkomstdiner

U wordt verwelkomd op het landgoed Villa Gattico Park. Na een eerste kennismaking kunt u zich gaan installeren in één van de prachtige kamers die in de villa en het gastenverblijf te vinden zijn. Opgefrist kunt u tijdens het welkomstdiner kennismaken met uw medecursisten. Uw gastvrouw en docente Yvette Genefaas zal het programma toelichten en het glas met u heffen op een leerzame maar vooral bijzondere en ontspannende taalreis in het mooie Piemonte.

Dag 2 – Eerste taalles en bezoek Isola Bella

Deze ochtend start de eerste taalles. Na de les staat de lunch voor u klaar en daarna gaan we op pad voor de eerste excursie. Via een prachtige kustweg langs de exotische westoever van het Lago Maggiore rijden we naar Stresa, waar we één van de boten nemen voor de leuke trip naar de veel bezochte Borromeïsche eilanden. U ziet Isola Madre, Isola dei Pescatori, maar vooral Isola Bella, het beroemde eiland met de indrukwekkende botanische piramidetuinen, waar we aanmeren. Op het eiland bezoeken we de vorstelijke residentie Palazzo Borromeo, onder begeleiding van een Italiaanse gids, en ook de piramidetuinen staan op het programma. We besluiten deze dag met een gezellig etentje in een lokaal restaurant. We gaan hier vooral genieten van de traditionele pizza.

Dag 3 – Markt in Arona en wijnworkshop

Na het ontbijt starten we deze dag niet met de taalles, maar met een excursie naar het nabijgelegen plaatsje Arona, een zeer levendig stadje aan het Lago Maggiore. Vanaf de boulevard aan het meer is er een schitterend uitzicht op de Rocca di Angera aan de overzijde van het meer. We bezoeken een typisch Italiaanse markt met authentieke streekproducten. Na de gezamenlijke inkopen voor de maaltijden van deze dag en een lekkere Italiaanse cappuccino op een terrasje, maken we natuurlijk ook een wandeling door het mooie middeleeuwse stadje. We gebruiken de lunch op de villa en zullen daar meteen starten met de theorieles zodat u in de namiddag nog voldoende eigen tijd heeft. Het diner zal bereid worden met de streekproducten en we zorgen voor een traditionele maaltijd, waar u zeker van zult genieten. In de avonduren kunt u heerlijk ontspannen deelnemen aan een Italiaanse wijnworkshop. In een avondvullend programma leert een lokale vinoloog u een aantal Italiaanse wijnen te onderscheiden en te beoordelen en natuurlijk wordt er ook geproefd. Tijdens het proeven leert U alles over de druivenrassen van de Italiaanse wijn.

Dag 4 – Excursie Milaan en eten in een trattoria

Na de les van deze ochtend verlaten we meteen na de lunch de villa voor een uitgebreide excursie naar Milaan. Omdat uw gastvrouw en de Italiaanse gids voor deze dag beiden dit gebied erg goed kennen, zult u, ook als u al eens in Milaan geweest bent, op plekjes komen die u volledig zullen verrassen. We gaan natuurlijk samen met de gids wandelen door de prachtige winkelstraten van Milaan en zullen de Duomo beklimmen. Na een aperitivo in een lokale Milanese bar gaan we de wereldberoemde fresco Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci bekijken. Op de terugweg zullen we in een trattoria genieten van een traditioneel diner. Met veel nieuwe culturele en culinaire bagage reizen we weer terug naar de villa.

Dag 5 – Natuurtocht naar de Mottarone en bijzondere lunch

Deze dag gaan we meteen na de les met de excursie beginnen. Tijdens de rit gaan we via allerlei prachtige weggetjes met vele schilderachtige dorpjes op zoek naar de top van de Mottarone. Onderweg zullen we ergens midden in de natuur picknicken. Vanaf de top van het Mottarone-gebergte (1490m) genieten we van een adembenemend uitzicht. Op een heldere dag is het zelfs mogelijk om de zeven omliggende meren, Milaan en de Zwitserse Alpen te zien! Bij terugkeer heeft u de rest van de dag vrijaf en komt u tijdens het diner weer genieten van Italiaanse culinaire specialiteiten.

Dag 6 – Laatste lesbijeenkomst en pastaworkshop

Vandaag heeft u uw laatste lesbijeenkomst en heeft u de middag vrijaf. Voor het diner start de pastaworkshop, waarin u samen met een lokale kok zelf pasta leert maken en meteen het keukenvocabulaire oefent. Van uw zelfgemaakte pasta bereiden we een heerlijke afscheidsmaaltijd en proosten we samen op een geslaagde reis.

Dag 7 – Vertrek

Dit is de dag van vertrek. Na het ontbijt is het al weer tijd om afscheid te nemen en de terugreis te aanvaarden.

Wanneer

De data voor de culturele taalreizen naar Gattico in Piemonte worden in overleg afgestemd.

Prijs

De kosten voor de 7-daagse culturele taalreis naar Piemonte zijn €998,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief alle onderstaande genoemde onderdelen:

  • 6 overnachtingen op het landgoed Villa Gattico. U verblijft in een ruime tweepersoonskamer in de Villa of in 1 van de 2 tweepersoonskamers in het gastenverblijf Casina Bianca. Linnengoed is aanwezig. Toeslag van €50 per nacht voor 1-persoonsgebruik (beperkt mogelijk).
  • Verzorging op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner; drankjes tijdens de maaltijden inbegrepen). Ook het gebruik van het zwembad is inbegrepen.
  • Diner in een trattoria met lokale specialiteiten.
  • Diner in een pizzeria.
  • Workshop pasta maken.
  • Italiaanse wijnworkshop.
  • Taalcursus bestaande uit 5 theorielessen van 3 uur en 5 praktijklessen van 2-3 uur. De praktijklessen zullen verwerkt worden in de excursies.
  • Lesmateriaal en receptenboek.
  • Excursies die vermeld staan bij het programma inclusief vervoer, entree en Italiaanse gids.

Boeken

Voor boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Lingua Italiana.